Komili

Ruhen ve Bedenen Kendinizi Daha İyi Hissetmenin Yolları

Yaşadığımız her gün çok özel ve çok güzel ancak bu güzelliği hem ruhumuzda hem de bedenimizde de hissedebilmeliyiz. Çünkü ruhumuzu beslemenin yolu önce kendimizi ve bedenimizi sevmekten geçer. 

Bedeninizi besleyip, ruhunuzu pozitif enerjiler ile doldurabilmek için bugün size birkaç el bakımı ipuçları vereceğiz. 

Son yıllarda yaşadığımız Covid-19 Pandemisi hepimizin enerjisinin düşmesine sebep oldu. Zaman zaman negatif duygulara kapıldık, sosyal hayattan uzak kaldık, daha çok yıkadık, daha çok yıkandık. Ee tabi haliyle hem ruhumuz hem bedenimiz çok yoruldu. Özellikle de ellerimiz… Hijyen kaygısı ile çok sık aralıklarla el yıkamaya başladık. Bu da ellerimizin tahriş olmasına neden oldu. Çok sık el yıkamak cildimizin nem dengesini bozabileceği gibi kuruluk, egzama gibi durumlar ile karşılaşmamıza da neden olabilir. Ellerimizin nem dengesinin bozulmasında aşırı yıkamanın yanı sıra gün içinde maruz kaldığımız soğuk hava, sıcak su, güneş ışınları gibi birçok etken de bulunmaktadır. 

Tüm bu etkenlerin cildimizde yarattığı tahribatı engellemek için çözümler ise çok da zor değil. Sadece doğru yöntemler ile yorulan ellerimizi dinlenmiş ve yumuşacık ellere döndürebiliriz. 

Ellerimizi sık yıkamalıyız ancak aşırı el yıkamak el sağlığını bozmakta ve cilt florasını tahrip etmektedir. Cilt florası sadece aşırı yıkamadan değil doğal olmayan sabunlar, yanlış nemlendirme, yanlış peeling uygulamaları gibi bir çok sebep ile de bozulabilmektedir. Cilt yapısını korumak için almamız gereken ilk önlem doğru sabun seçimidir. Özellikle pandemide ağır kimyasal içeren temizlik ürünlerini çok kullandık ancak ellerimiz için kimyasal içermeyen doğal sabunlar tercih ederek kimyasalların yarattığı tahribattan korunabiliriz. 

El bakımında bir çoğumuzun genellikle atladığı ama cilt sağlığı için önemli diğer bir aşama da peeling aşamasıdır. Peeling, ellerinizdeki ölü deriyi arındırarak gözeneklerin açılmasını ve hava almasını sağlar. Hava alarak canlanan cildiniz daha sağlıklı ve parlak gözükür. 

Doğru yıkama ve peeling ile canlanan ve parlayan cildinizin bu canlılığını ve parlaklığını korumanın yolu ise cildinizi doğru bir şekilde nemlendirmekten geçer. Nemlendirme aşamasına geçmeden önce ellerimizin bütün yorgunluğunu alacak maske uygulamalarını haftada 1 ya da 2 gün yapmakta çok büyük fayda var çünkü maske uygulaması ile ellerinizin dinlenmesi ve yoğun bakıma girmesi, bütün bir hafta boyunca ellerinizin maruz kaldığı kötü etkilerden kurtulamasını sağlayacaktır. 

Gözenekleri derinlemesine temizlenen ve dinlenen ellerinize nemlendirici olarak kullanacağınız ürün canlanan ve parlayan ellerinizin nemini daha uzun süre korumasını sağlayacaktır. Bu sebeple cilt tipinize göre ihtiyacınız olan nemlendiriciyi doğru seçmek son derece önemli. 

Unutmayın! Beden sağlığımız ruh sağlığımızı çok etkiler. Bedenimizin bize verdiği sinyalleri göz ardı etmeden dikkatle dinlemeliyiz. Ne kadar çok bedenimizi seversek ve ilgilenirsek mutluluğumuzu ve enerjimizi o kadar arttırabiliriz. Hadi siz de bugün bedeniniz için bir şey yapın, hissettiğiniz mutluluğun paha biçilemez olduğunu göreceksiniz. 

 

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #